Roy Cuppes – Het ontstaan van Moves-You en de weg daar naar toe

Hallo leuke mensen,

Jullie kennen mij waarschijnlijk al als trainer en oprichter van Moves-You Personal Training.
Maar ook ik begon ergens.

moves_you-11

Een pril begin:

Het jaar 2000, ik was 15 jaar jong, te zwaar en bewoog absoluut niet genoeg. Een vriend vroeg mij mee om te gaan fitnessen bij Sportschool Roosje, een kleine gym goed weggewerkt op de zolder van uitgaansgelegenheid Doornroosje. Begeleiding was er niet echt, op Ted na. Ted was een behoorlijk imposante man van Duitse afkomst. Door hem kwam ik er al snel achter dat het niet netjes was te kijken naar fitnessende dames. Op die leeftijd doe je alles wat stoer is, dus ook zware gewichten tillen. Ik had ook nog geen benul van techniek, ik kreeg dan ook de ene kleine blessure na de andere. Heel vreemd…

Dutchbodybuilding:

Het jaar 2003, ik begon mijn onderzoek. Al snel kwam ik op het forum Dutchbodybuilding. Ik spamde het hele forum vol, vooral het gare hanenhok. Tussendoor las ik wel de serieuze posts en onderzoeken, van elk aspect van de sport. Ook leerde ik daar mijn eerste serieuze trainingsmaat kennen, onder de forumnaam RicharV [roepnaam Ries]. Wederom een imposante vent, sterk als een beer, zag er ook uit als een beer [zonder vacht]. Ik begon er ook echt lol in te krijgen, ik werd serieuzer met trainen en begon al een stuk op voeding te letten. Ik trainde met Ries bij een oude gym genaamd Noviomagum. Apparaten vielen uit elkaar, letterlijk. Paddenstoelen groeiden in de vochtige hoeken van de gym, maar het was mijn plekkie!

Ziekte van Osgood-Schlatter:

Het jaar 2004, mijn knie deed pijn. Mijn linker knie deed steeds meer pijn. En niet eens als excuus om geen legday te doen! Toch maar een keer naar de huisarts.. Ik stopte tijdelijk met sporten.
Diagnose: Osgood-Schlatter. “De ziekte van Osgood-Schlatter is een ziekte waarbij er pijn optreedt op de plaats van de aanhechting van de kniepees aan het scheenbeen. Hierbij ontstaat er een gevoelige bobbel op het scheenbeen net onder de knie”
Ik was in deze periode ook stage aan het lopen in een magazijn voor mij vooropleiding voor International Business Studies, want ja, ik wou een business gaan runnen vanuit een stoffig kantoor later. Tijdens deze stage kwam ik er al snel achter dat mijn knie lopen niet meer zo leuk vond en ook het been blijven meeslapen bleek geen optie.
Helaas was er volgens de dokter destijds niks anders mee te doen dan rusten en wachten. Gelukkig werd ik na een 15th opinion in 2008/2009 wel geopereerd eraan. In de operatie hebben ze een stuk van het botachtig weefsel wat zich inmiddels had gevormd weggeslepen. Tegenwoordig heb ik daar gelukkig nauwelijks nog last van.

Het begin van MIJN tijdperk!

Het jaar 2005, mijn interesse in fitness was gewekt! Ik bleef doorlezen over training, voeding, het menselijk lichaam en alles wat ermee te maken had. In de krant stond dat er een nieuwe gym kwam in mijn buurt, Fitness First. Uiteindelijk een kleine 3 maanden na de opening lid geworden van deze mooie luxe club. Alles wat ik wou was er, goede apparatuur, sauna, stoombad, geen paddenstoelen of dikke lagen stof….ennnn, jawel! De eerste gym met begeleiding. Begeleiding in een gym was in die tijd nog een luxe, fitness begon dan ook net echt wat groter te worden in ons kleine achterliggende landje.
Niet heel veel later kreeg ik de vraag of ik motivator wou worden in deze gym. Ik zou voor 4 uur per week werk het abonnement twv een kleine 70 euro cadeau krijgen. In plaats van die 4 uur werkte ik al vaak 8 of meer uur per week.

Promotie!:

Het jaar 2006, instructeur! Promotie, hoera. Begin 2006 werd ik door mijn goede inzet en al niet geringe kennis gevraagd om als fitness instructeur verder te werken. Ik kreeg meerdere opleidingen aangeboden en kreeg genoeg uren om al een beetje rond te komen. Wat een fijn begin!

Mijn eigen bedrijf!:

Het jaar 2007, het jaar van de schepping. Er kwam een “nieuw” concept in Nederland, personal training! Als luxe club moest Fitness First natuurlijk beginnen hiermee en vooraan in deze nieuw opkomende markt staan. Ik kreeg samen met een collega de vraag of we een stap vooruit wilden komen in onze carrière [want dat was het inmiddels wel echt te noemen]. Ook hierbij kregen we een aantal cursussen en opleidingen aangeboden. Die greep ik natuurlijk met beide handen aan. De eerste trainer per club zou ook maar de helft van de huur van de volledige loopbaan gaan betalen. Helaas, ik werd een paar dagen na de eerste een contract aangeboden, ik greep er naast. Na een week stopte die persoon ook al, dat was wel een beetje zuur.
04 Juni 2007, het bedrijf Moves-You werd geboren.
12189664_867918406660804_8631775889808560584_n
Afijn, ik begon goed. Mijn agenda werd al snel voller en voller en tussendoor bleef ik leren wat ik kon. Ik was een zogenoemde “functional trainer”. Alles wat maar met balans en vrij bewegen te maken had kreeg ik het aangenaam warm van. Dat was dan ook hip & happening!

Het jaar 2010, als ik het goed heb. Fitness first wordt Health City. Niks nieuws verder, andere naam, zelfde verhaal.

Not my cup of tea:

Het jaar 2013, nog een naamsverandering. 1 Maart, een maand voor de overgang, 1 April [wij dachten echt eerst aan een grap] zou de naam veranderen. Dit keer veranderde wel alles! Het werd Basic Fit. Inmiddels waren er 10 personal trainers werkzaam bij Health City Nijmegen en die kregen allemaal de kans om te blijven werken bij Basic Fit. Wel onder nieuwe voorwaardes en met een hogere huur.
Natuurlijk was er behoorlijk wat stress aanwezig in mijn bolleke en ook in die van de andere trainers. Want ja, wat ga je dan doen? Ik werd gelukkig al snel benaderd door de eigenaren van een paar sportscholen in de buurt. Mijn gevoel ging meteen sterk uit naar 1 gym in het bijzonder. My Healthclub Nijmegen. Een kleine keten van luxe sportscholen waar ik echt de kans kreeg om door te groeien.

Het is niet genoeg, hier moet verandering in komen:

Het jaar 2015, dit wou ik eerder. Ook al kreeg ik de kans om door te groeien zelf kreeg ik voorheen nog niet de kans om uit te breiden. Door veranderingen in de constructie van het bedrijf kon ik eindelijk verder gaan kijken. Door de groei in de markt en de steeds maar stijgende vraag naar personal training kwamen er ook steeds meer personal trainers. Beginnende trainers vaak, met euro tekens in hun ogen. Service en kwaliteit daalde waar de prijs steeg [uitzonderingen daargelaten natuurlijk]. Hier moest verandering in komen! De goede beginnende trainers met een wat minder grote mond hebben geen kans meer om in een goede sportschool te kunnen starten en voor de leden was er geen betaalbare kwalitatief goede trainer meer beschikbaar.

Zo kwam mijn idee en visie tot leven.
Een springplank voor goede beginnende personal trainers, een kans om onder een goede vlag in een goede gym te starten. En voor de mensen een kwalitatief goede personal trainer voor een normale prijs.

Ervaringsloos als dat ik was op het gebied van personeel aannemen en hebben ben ik op onderzoek uit gegaan. Wat is het beste om te doen, hoe pak ik dit het beste aan?
Er kwam een nieuwe personal trainer in de gym, een mooie strakke en sterke dame waar ik meteen goed mee kon babbelen. Ik zag dat ze moeite had met het aanwinnen van cliënten en besloot haar een kans te geven. Na een aantal gesprekken de week erna kreeg ik laat in de avond de volgende dag een mail van haar dat ze akkoord ging met mijn voorwaarden. Bij het lezen daarvan zweette ik me kapot, nu moest ik het gaan doen, nu moest ik met personeel beginnen. Zo kreeg ik mijn eerste personeelslid, Trayanka.

trayanka

Nog een trainer!:

Nog steeds het jaar 2015, werk tijdens een feest? Op een feestavond tijdens de zomerfeesten werd ik aangesproken door de schoonbroer van een cliënte van mij. Of ik zelf interesse had om in zijn club in Groesbeek te komen werken. Zelf zat ik vol en heb ik aangeboden iemand te gaan zoeken om voor mij daar aan het werk te gaan.
Na een lange zoektocht en vele gesprekken kwam in aanraking met Frank, een sociale en toch wel op zijn manier imposante man met voorgaande ervaring als personal trainer.
Wat gaat dit snel, zoiets verwacht je in je stoutste dromen niet. De vraag is er, de vraag naar mijn visie, mijn concept.

Frank

Meer groei!:

Eind 2015, Daan de stagiaire? Mijn eerste prospect ooit om trainer te worden, vanaf dat ik deze visie had, Daan. Na goedkeuring van My Healthclub mocht Daan eindelijk stage lopen bij mij. De plannen om trainer te worden onder Moves-You waren al besproken en duidelijk. 8 Uur per week had ik een stagiaire, meer dan een half jaar lang. Het team werd groter en groter!

18 April 2016, Daan begint als trainer. En wat een topper is het!

Daan

Uitbreiding naar het zuiden:

Toen ik hoorde dat er een personal trainer nodig was bij My Healthclub in Weert ben ik daar meteen op in gesprongen. Na een best lange zoektocht kwam ik uit bij Rico van de Ven. Een jonge, enthousiaste man met de nodige kennis. Hij wekte meteen vertrouwen bij me op en ik staakte mijn zoektocht. Ik had mijn trainer voor het zuiden des lands gevonden!

Rico van de Ven

En waar sta jij zelf dan?:

Ik heb al een hele tijd een ledenstop, ik neem alleen leden aan die alleen bij mij onder begeleiding willen. De reden is dat het door de snelle groei nodig is om meer AAN het bedrijf te werken dan IN het bedrijf. Er zijn dan ook constant nieuwe ontwikkelingen op komst en ben ik nog lang niet klaar met het verspreiden van mijn visie. Er zullen het komende jaar trainers bij komen, nieuwe locaties, nieuwe producten en….. meer!

Train jij zelf dan nog wel een beetje?:

Ja! Het is mijn passie! Iedereen heeft dezelfde 168 uur in een week, iedereen heeft dus tijd voor wat diegene belangrijk vind. Het is maar net hoe je je eigen indeling maakt. Hoe veel ik ook werk, trainen blijft voor mij een zeer hoge prioriteit hebben, al zou ik het in de nacht moeten doen.
De laatste 5 jaar train ik pas echt goed als “bodybuilder” Ik werk aan mijn lichaam en bouw het fysiek dat ik mooi vind. Ook hier ben ik nog niet klaar, maar wel zeer tevreden met het resultaat tot nu toe.

transformatie roy