Het succesverhaal van Bo!


Hi, ik ben Bo en sport sinds augustus 2017 bij My Health Club.

And so it began:

Wegens een rugblessure en operatie hieraan kreeg ik het advies te gaan sporten om mijn rug en buikspieren te trainen. Aangezien mijn fysio samenwerkt met My Health Club Nijmegen was de keuze van sportschool snel gemaakt.

Na een maand sporten stond daar ineens een spontane jongen (Daan) van Moves-You naast me en vroeg me hoe het ging. Binnen no-time maakte we een afspraak voor een proefles. Dit was zo leerzaam en gelijk een bevestiging dat extra begeleiding tijdens het trainen belangrijk is. In oktober zijn mijn man en ik samen gaan trainen met Daan voor een periode van 3 maanden.

Tijdens ons eerste gesprek vroeg Daan wat ons doel is? Uiteraard is mijn belangrijkste doel vooral fitter worden en mijn rug en buik goed trainen. Maar ….. als je dan toch zo enthousiast gaat trainen met een PT dan heb ik nog wel een andere uitdaging: lukt het om voor mijn 40e 1x in mijn leven een droog en een zo goed mogelijk afgetraind lichaam te krijgen?? En zo begon de reis naar een fitter en strakker lichaam!

Totaal 6.6% vet en 5kg kwijt!:

In die 3 maanden heeft Daan ons veel geleerd en hebben we behoorlijke vooruitgang geboekt. Ik merkte dat mijn rug steeds sterker begon te worden en dat ik me steeds prettiger en fitter begon te voelen. In december waren de 3 maanden voorbij en hadden wij besloten om nu zelfstandig te gaan.

Na ruim een half jaar kon ik wel zeggen dat mijn 1e en belangrijkste doel, een sterke rug en fitter worden, behaald was. Dus het werd tijd om aan de uitdaging te beginnen, “het strakke lichaam” ;)! We maakte nogmaals een afspraak met Daan en het nieuwe doel werd besproken. Daan had er veel zin in maar vertelde mij gelijk dat het voor vrouwen best moeilijk is om de welbekende “kipfiletjes” weg te krijgen en dat het veel werk is om de buikspieren strak te krijgen maar …. zeker niet onmogelijk! Je zult begrijpen dat ik nu super gemotiveerd was en de uitdaging aanging …. Let’s do this!

Met trainen alleen kom je er niet ….. dus er werd een afspraak met Roy gemaakt om over voeding te praten. Na een gezellig en enthousiast gesprek heeft Roy ons zijn voedingsdeskundige Jack geadviseerd. Hij zou een dieet op maat maken en hiermee ging het zeker lukken om vet te verbranden. In maart 2018 zijn we begonnen met een “cut” dieet en WAUW wat was dat wennen in het begin.

De tijd vloog voorbij en de kilo’s gingen er af maar de grote vraag was: hoeveel vet was er verbrand? Na 30 dagen dieet was ik zeer verrast toen bleek dat ik 4.6% vet had verbrand en 4kg was afgevallen. Dit was het moment dat ik besefte dat ik mijn doel best wel eens voor mijn 40e kon bereiken. Maar er moest nog wel wat gebeuren ….. Inmiddels zijn we 3 maanden en 3 diëten verder en in totaal 6.6% vet en 5kg kwijt!

“Je moet niet meer afvallen”:

Maar zoals aan elk succes is er ook bij mij een keerzijde. De eerste reactie die ik kreeg nadat ik een maand het dieet volgde was: ‘Je moet niet meer afvallen’ of ‘Eet vanavond een lekker frietje’. Ook al hadden die opmerkingen geen invloed om mijn plan, vond ik het wel vervelende opmerkingen. Hiermee wil ik aangeven dat je vast moet blijven houden aan jouw doel en je vooral niet moet laten ontmoedigen door je omgeving. Wat de voeding betreft is er ook veel veranderd. Doordat we aan het begin van onze diëten geen tot weinig koolhydraten hebben gegeten heb ik tijdens het laatste dieet (aankom/bulk) veel last gehad van een vol en opgeblazen gevoel. Dit heb ik persoonlijk als zeer vervelend ervaren. In 1 jaar tijd heb ik zoveel geleerd, veel vet verbrand en met goede begeleiding is het me gelukt om me na jaren weer fysiek sterk te voelen en weinig tot bijna geen last te hebben van mijn rug.
Mijn “kipfiletjes” zijn nu redelijk gespierde tri- en biceps geworden en mijn buikspieren zijn ook aardig op weg. Het meest ben ik momenteel trots op mijn schouders en rug.

Moves-You, bedankt!:

Daan, bedankt voor je rust, gezelligheid en alles wat je ons geleerd hebt. Je wist mij altijd te motiveren om net dat beetje meer te geven vooral met de armen- en rug trainingen.

Jack, het is je keer op keer gelukt om rekening te houden met onze wensen en het zo gemakkelijk mogelijk te maken om de maaltijden te plannen. Bedankt voor al je feedback en het continu paraat staan via de app.

Roy, je hebt een leuk team waar je terecht trots op mag zijn! En binnen een jaar is het je gelukt om ons mee te laten doen met jouw kettlebell les. Je hebt ons afgemat, 3 dagen spierpijn maar wat was het leuk en effectief!

Moves-You bedankt voor jullie steun!