Navarah Evers – “Ik kan mijn spijkerbroeken weer aan!”


Even voorstellen:

Mijn naam is Navarah Evers. Ik ben 26 jaar en woog, nadat ik was bevallen van mijn dochtertje, 110 kilo.

Tijdens de zwangerschap heb ik voornamelijk enorm genoten van allerlei soorten eten. Want ik moest tenslotte eten voor 2 maakte ik mijzelf wijs.. Dat uitte zich dan in.. 2 frikadellen speciaal, chocolade milkshakes, pizza’s en de big mac menu’s. Dit ging er met gemak in. Het ging maar door. Gedurende mijn zwangerschap vlogen de kilo’s eraan. In totaal 20 kilo extra, Dit moet er ook weer af, zei ik vaak genoeg tegen mezelf. Als ik bevallen zou zijn zou het roer omgaan. Ik had mezelf er op voorbereid dat het afvallen veel moeite zou gaan kosten. 20 kilo is namelijk niet niks.

Overtollig vel, echt mijn grootste nachtmerrie. En daarom wilde ik dit gelijk goed aanpakken. Mijn vader stelde voor om met een personal trainer te gaan beginnen, Zo ben ik bij Roy terecht gekomen. Ik kende Roy al van jaren terug en voelde mij met hem vertrouwd om dit avontuur met hem aan te gaan. Na met Roy gepraat te hebben over wat mijn doelen waren zijn we gelijk gestart met trainen. Roy heeft een trainingsschema voor mij op maat gemaakt. Volledig op mij persoonlijk afgestemd. De eerste 2 maanden trainde ik 2 keer in de week met Roy en de overige dagen van de week ging ik zelf. Het eten heb ik aangepakt door calorieën bij te houden in een app. Hierdoor ben ik bewuster en gezonder gaan eten. Daarom was een speciaal dieet niet nodig.

Wat was het begin zwaar. Het allereerste wat Roy me liet doen waren “walking lunges” . Ik weet nog dat ik na 5 stappen al niet meer kon en stond te trillen op mijn benen. Wat had ik de volgende dag en de dagen erna een vreselijke spierpijn!

Wat ik zo fijn vindt aan het sporten met Roy is dat hij echt het uiterste uit je haalt, En tijdens zon personal trainingssessie ga je nog net dat stapje verder. Meer dan wat je zelf kan bereiken tijdens een eigen training. De focus lag vooral op krachttraining, Wat ik als heel prettig heb ervaren is de begeleiding qua techniek en uitvoering.

Inmiddels ben ik bijna 6 maanden verder loop ik met gemak de “walking lunges” 4x op en neer met gewichten van 20 kilo, Druk ik 200 kilo op de “leg press” en voel ik me een stuk fitter, Ik ben meer dan 20 kilo lichter en kan ik mijn spijkerbroeken weer aan!

Nogmaals bedankt Roy, zonder jou was dit mij niet gelukt. Naarmate je afvalt veranderen ook je doelen en is het leuk om aan andere dingen te gaan werken. Vandaar dat we dan ook vrolijk door gaan en de PT sessies er in houden!!